Pitypang Nyuszi
Törpenyúl Tenyészet

 

Nyuszi vásárlással kapcsolatos információk

 

 

 

A nyuszik elvitele:

1.) Kezdő tápcsomaggal (Összesen fél kg táp: Versele Laga Country Best táp- Králici Energy táp-Versele Laga Crispy 60-30-10 %-os arányban keverve.)

2.) 3-4 hetesen a nyuszik leetetve vagy leitatva kokcidiózis betegség kialakulásának megelőzése érdekében Coccifort gyógytáppal vagy Trisulmix porral (5 napig).

3.) 6 hetesen lecsepegtetve külső-belső élősködők ellen SH-Rodemectin cseppel. (A csepegtetést célszerű 3 havonta ismételni!)

 

 

4.) Tavaszi-nyári időszakban a nyuszikat oltjuk Myxovac oltással, amely csak a szúnyogok által terjesztett mixomatózis betegség ellen véd. Az oltást 5-6 hetes korban kapja meg a kisnyuszi (+ 1 hét a védettség kialakulása). Ha a gazdi, nem kéri az oltást, mert ő kombinált oltást szeretne adni nyuszijának, akkor természetesen nem oltjuk be az előjegyzett kisnyuszit. Őszi-téli születésű kisnyulak esetében, oltás nélkül adjuk kisnyulainkat!
 

5.) Házi készítésű származási lappal kerülnek az új gazdihoz!

 

A házi készítésű származási lap NEM EGYENLŐ a hivatalos származási lappal!

 

A származási lapot környezetvédelmi okokból e-mail alapon megküldve juttatom el a gazdihoz!

 

Ajándékba, vagy jelképes összegért árult nyuszikhoz

NEM JÁR SZÁRMAZÁSI LAP!

 

SZÁRMAZÁSI LAP:

1. Kedvencnek vásárolt nyuszihoz EGYSZERŰSÍTETT származási lap jár, amiben fel van tüntetve a születéshez kapcsolódó információk, ill. a szülők neve!

 

2. Tenyésztésre vásárolt nyuszihoz RÉSZLETES származási lap jár, ahol a dédszülők is szerepelnek! (Import szülők esetében a nagyszülők, dédszülők adatai nem minden esetben feltüntethetők!)

 

Előjegyzés: Előjegyzésbe vesszük azt a nyuszit, akire van érdeklődő, de még nem történt meg a foglalás.

Igazából ez egy gondolkodási időszak, amíg a gazdi eldönti, hogy ténylegesen érdekli- e a kiválasztott kisnyúl. Ez az időszak, állapot kiválasztástól max. 14 napig terjed, majd 4-5 hetes kortól foglalhatóvá válik. Erre az időszakra a kisnyuszi képe mellett fel lesz tüntetve: "Előjegyezve". Ha a leendő gazdi nem tartja velem folyamatosan a kapcsolatot, nem elérhető, a kisnyuszi újra "SZABAD" státuszba kerül.

 

Foglalás: Akkor lép életbe, amikor a kiválasztott nyuszira megérkezik a foglaló összeg a vételár fele. A foglaló összegét átutalással kérem! Miután az összeg megérkezik a nyuszi "Foglalt" státuszba kerül. Igazából nem vagyok híve az előre utalásnak, ezt a státuszt már csak a legvégső esetben alkalmazom! Foglalót csak 4 hetes kora után fogadok el a nyuszira, addig előjegyzésben tartom! (4 hetes koráig még várom, hogy biztos megerősödjön, és a nemüket is ebben a korban tudom biztosan megállapítani!)

 

Elszállítás: A nyuszik 6-8 hetes kortól elvihetők. Igazából 7 hetes kortól adom oda legszívesebben a nyuszit, mert akkora már megszokja még a tenyészetben, hogy a szülőtől el van választva. Ha 8-10 hetes koráig nem viszik el a lefoglalt kisnyulat, és nem tartják velem a kapcsolatot, akkor a nyuszi újra szabaddá válik! Ebben az esetben a foglaló összege elvész. Ha valamilyen okból a foglalt nyuszival valami baj történne még a tenyészetben, természetesen a foglaló teljes összegét visszatérítem.

 

Szállításban segítség

Kisnyuszik szállítását bizonyos esetekben vállaljuk megbeszélés alapján útiköltség kifizetése mellett Szolnok, Tiszakécske, Kecskemét, Abony, Szajol, Budapest útvonalon.Ha egyébként is mennénk abba a községbe, városba természetesen az útiköltséget NEM SZÁMOLJUK FEL.

ÚJ! BUDAPESTRE FELSZÁLLÍTJUK A NYUSZIT, DE AKKOR BELESZÁMÍTJUK A SZÁLLÍTÁS KÖLTSÉGÉT A NYUSZI ÁRÁBA! Lásd lent...

 

 

Nyuszi árak

 

Angol felmenőtől származó mini kosorrú nyuszik ára 15.000  Ft !

Budapestre szállítva a mini kosorrú nyuszi ára: 15.000 Ft!

Háztól elvitt mini kosorrú nyuszik ára 12.000 Ft!

Színes törpe nyuszik ára 8.000-10.000 Ft!

Tetovált szülőktől származó színes törpe ára: 12.000 Ft!

Szatén törpe nyuszik ára: 8.000-10.000 Ft!

Oroszlánfejű törpe nyuszik ára 8.000-10.000 Ft!

 

Tenyésztésre szánt nyuszik ára 15.000 Ft!

Angol vérvonalú nyuszik ára tenyésztésre 20.000 Ft!

(Házi készítésű RÉSZLETES származási lappal, számlával!)

 

Az árak meghatározása függ a kisnyuszi felmenőinek vérvonalától, minőségétől!

 

Tinédzser nyuszik esetében az árak változnak!

 

 

Tenyészetünk számlaképes!

 

AKIKRE BÜSZKE VAGYOK:

 

Pitypang Jázmin

4 hónaposan

Már másik tenyészetben él!